м. Київ

Адресс: м. Київ, ул.БВР 29

Телефони : +38(068)483-8888

Пишіть нам :

Email:kyiv@allcold.com.ua

Час роботи:Пн.-Пт.: 09.00-17.00

м.Харків

Адреса: м.Харків, Бристольський ( Вологодський ) в`Їзд, 6

Телефони холодильне обладнання: +38(067)320-8000 +38(066)320-8000

Телефони обладнання для пральних машин: +38(067)444-4804 +38(099)444-4804

Email:kharkov@allcold.com.ua

г.Киев

Адресс: г.Киев, ул.БВС 29

Телефоны : +38(068)483-8888

Email:kyiv@allcold.com.ua

Время работы:Пн.-Пт.: 09.00-17.00

м.Харків

Адреса: м.Харків, ул.Вологодскій в'їзд 6

Телефони холодильне обладнання: +38(067)320-8000 +38(066)320-8000

Телефони обладнання для пральних машин: +38(067)444-4804 +38(099)444-4804

Email:kharkov@allcold.com.ua

Азбука холодильної машини

Азбука холодильної машини
17 June, 2021
В умовах ринкових відносин актуальною проблемою, пов'язаною із забезпеченням якості і безпеки

швидкопсувних продовольчих товарів, збільшенням обсягів продажів і розширенням їх асортименту, є

оснащення підприємств роздрібної торгівлі необхідним сучасним холодильним обладнанням.


Багато продовольчі товари є швидкопсувними, тому для збереження їх якості повинні бути

Створено певні умови. Головним засобом збереження якості і поживної цінності харчових продуктів

Є холод. Консервування із застосуванням холоду дозволяє зберегти свіжість і первинні властивості

Продуктів - природний вид, аромат, консистенцію, смакові якості та поживну цінність. цього можна

Досягти двома способами - охолодженням і заморожуванням.

Машинний спосіб є найбільш поширеним способом отримання холоду за рахунок зміни агрегатного

стану робочої речовини, кипіння його при низьких температурах, з відведенням від охолоджуваного тіла або середовища

Необхідної для цього теплоти пароутворення.

У торгівлі в основному використовують компресійні холодильні машини, які складаються з таких основних

Вузлів: компресора, конденсатора повітряного охолодження, терморегулюючого вентиля (ТРВ) і випарника.

Холодильна машина, крім перерахованих основних частин, має прилади автоматики, фільтри, осушувачі,

теплообмінники і т.п.

Компресор - найбільш складний і важливий вузол холодильної машини. Він служить для відсмоктування парів холодоагенту з

Випарника, стиснення і нагнітання в конденсатор. Основним показником роботи компресора є його

холодопроизводительность (кількість теплоти, яке холодильна машина отримує за одиницю часу від

Охолоджувальної середовища).

Конденсатор повітряного охолодження - теплообмінний апарат, в якому надходить з компресора пароподібний

Холодоагент перетворюється в рідину. Цей процес протікає при віддачі холодоагентом теплоти в зовнішнє середовище.

Випарник - теплообмінний апарат, який здійснює відбір тепла від охолоджуваного середовища.

Терморегулюючий вентиль служить для автоматичної подачі необхідної кількості холодоагенту у випарник.

Він контролює і підтримує задану температуру парів хладону на виході з випарника.

Прилади автоматики забезпечують пуск, зупинку холодильної машини, захист її від перевантажень, підтримання

заданого температурного режиму в охолоджувальної середовищі, оптимальне заповнення випарника хладагентов,

своєчасне відтавання снігової шуби з випарників.

Реле тиску автоматично підтримує заданий тиск на лінії всмоктування шляхом включення і виключення

Компресора.

Ресивер - резервуар, який збирає рідкий холодоагент з метою забезпечення його рівномірного надходження до ТРВ

І в випарник. Фільтр служить для видалення механічних забруднень. Осушувач призначений для поглинання

Вологи з холодоагенту при заповненні ним системи і під час експлуатації машини. Теплообмінник служить для

перегріву парів холодоагенту, що йдуть від випарника до компресора, і переохолодження холодоагенту, що йде від

Конденсатора до ТРВ.


Принцип дії холодильної машини полягає в наступному.


1. У випарнику, встановленому в охолодному обсязі, відбувається кипіння рідкого холодоагенту при низькому

тиску і температурі за рахунок відбору тепла з навколишнього середовища.


2. З випарника пари хладону проходять через теплообмінник і паровий фільтр, потім вони відсмоктуються

компресором, стискаються і в перегрітому стані нагнітаються в конденсатор, при цьому температура і тиск

Підвищуються.

3. У охолоджуваному повітрям конденсаторі вони конденсуються, тобто перетворюються в рідину.

4. Рідкий хладон стікає по трубах конденсатора і накопичується в приймачі, звідки під тиском проходить

Через рідинний фільтр і теплообмінник.

5. Очищений хладон, проходячи через вузький отвір ТРВ, дроселює, розпорошується і при різкому зниженні

Температури і тиску надходить у випарник.

Цикл повторюється. Циркулюючи по такому замкнутому колі, холодоагент поперемінно змінює свій агрегатний

Стан, т. Е. Відбувається стрибкоподібний перехід холодоагенту з рідкого стану в газоподібний і навпаки.

Бувають такі ситуації коли щось з обладнання виходить з ладу на допомогу Вам прейдёт команда наших

фахівців Компанії ALLCOLD спеціалізується в роботі з холодильною технікою більше 30-ти років ми майстри

своєї улюбленої справи, завжди готові Вам надати запчастини та інструмент найвищої якості іменитих

Європейських та Західних виробників. Так само наші фахівці зможуть Вас проконсультувати від найдрібнішої

Запчастини до більш складних питань таких як проектування і монтаж камер.
Add Comment